Utilizarea corectă a bateriei pentru a-i crește durata de viață

Instrumente electrice - RECOMANDĂRI PENTRU PRELUNGIREA VIEȚII UNUI BATERIE DE LI-ION

1. ESTE NECESARĂ DESCĂRCAREA TOTALĂ A BATERIEI ÎNAINTE DE A O ÎNCĂRCA?

Nu, nu este necesar. Ar trebui să încetați să utilizați instrumentul fără fir imediat ce simțiți o scădere semnificativă a puterii. O baterie complet descărcată poate deteriora instrumentul. Nu trageți declanșatorul pentru a descărca complet bateria.


2. CARE ESTE EFECTUL MEMORIEI ȘI EXISTĂ REAL ÎN BATERIE?Efectul de memorie este fenomenul de pierdere a capacității bateriei în timpul funcționării sale. Efectul de memorie afectează bateriile NiCd și, într-o măsură mai mică, bateriile Ni-MH și bateriile Li-Ion. Deși, pentru bateriile Li-Ion, efectul poate fi de doar câteva procente, prin urmare, condiționat, putem vorbi despre „absența” acestuia și efectul nesemnificativ asupra bateriei. Motivul manifestării efectului de memorie este mărirea formațiunilor cristaline ale substanței active a acumulatorului și, ca urmare, o scădere a suprafeței active a substanței sale de lucru. Cu cât sunt mai mici formațiunile cristaline ale substanței active a acumulatorului, cu atât suprafața formărilor cristaline este mai mare și, în consecință, cantitatea maximă de energie stocată de acumulator, respectiv, la mărirea formațiunilor cristaline în timpul funcționării, suprafața lor scade, în timp ce curentul maxim de descărcare scade și crește rezistența internă a elementului. Cristalele mari și ascuțite reduc de asemenea semnificativ distanța dintre electrozi, ceea ce duce la o descărcare mai mare a elementului. Astfel de cristale pot străpunge și separatorul, ceea ce va duce la deteriorarea ireversibilă a elementului (deteriorarea băncilor de baterii).


3. ARE EFECT NEGATIV ASUPRA BATERIEI DACA ESTE LĂSATĂ ÎNCĂRCATĂ ÎN ÎNCĂRCĂTOR PE DURATĂ LUNGĂ DE TIMP?


Nu. Încărcătoarele DEWALT au un mod de funcționare care vă permite să lăsați bateria în încărcător, fără riscul de a reduce durata de viață a bateriei sau de a reduce capacitatea acestuia. Dacă bateriile NiCd sunt stocate în afara încărcătorului, acesta va pierde încărcarea ca urmare a descărcării naturale: 15-20% în prima zi, 7-10% în a doua zi, 1% în fiecare zi ulterioară. Bateriile Li-Ion nu au aproape nici o descărcare automată (de fapt, ele reprezintă doar o fracțiune de la sută), astfel încât stocarea pe termen lung nu se va dovedi o surpriză neplăcută pentru utilizator înainte de începerea lucrului. Aflați mai multe despre tehnologia unelte fără perii.


4. CUM ÎNCĂRCĂM CORECT BATERIA?

1. Descărcați bateria în timpul unei utilizări normale. Scoateți bateria imediat ce simțiți pierderea de energie din instrument.

2. Se recomandă încărcarea bateriei într-o cameră unde se menține temperatura normală a camerei. Înainte de a încărca, lăsați bateria în camera în care se află încărcătorul pentru o perioadă.

3. Puneți bateria în încărcător peste noapte pentru a vă asigura că fiecare celulă individuală este complet încărcată (cel puțin 8 ore la temperatura camerei).


5. CUM INFLUENȚEAZĂ TEMPERATURA DE MEDIU ASUPRA BATERIEI?

Dacă temperatura bateriei este mai mică de 4 ° C sau mai mare de 40 ° C, atunci bateria nu poate fi încărcată 100%. Încercarea de a încărca bateriile în afara domeniului de 4 ° -40 ° C poate duce la pierderea permanentă a capacității bateriei. Când bateriile sunt încărcate și descărcate, are loc o reacție chimică, iar dacă bateria este prea caldă sau rece, procesul de reacție chimică este perturbat, ceea ce duce la o scădere a capacității.


6. POT ÎNCĂRCA BATERIILE ÎN ÎNCĂRCĂTORUL CONECTAT LA GENERATOR?

Da. Toate încărcătoarele moderne DEWALT sunt proiectate pentru a face față schimbărilor de tensiune și curent furnizate de generatoare.


7. TREBUIE DE ÎNTREPRINS REGULI SPECIALE ÎN TRANSPORTAREA BATERIILOR?

Transportul bateriilor poate provoca un incendiu dacă contactele bateriei intră în contact accidental cu materiale conductoare precum chei, monede, scule de mână etc. Prin urmare, în orice moment când transportați bateriile într-o stare deconectată de instrument, asigurați-vă că bornele sunt protejate și bine izolate de materialele care pot intra în contact cu ele și pot provoca un scurtcircuit.


8. CUM SA UTILIZEZI BATERIILE (DEJA UZATE)?

Nu aruncați bateriile cu deșeuri menajere obișnuite. Duceți bateria la un punct de colectare desemnat pentru utilizarea bateriei. Trebuie transportate în centrele de service DEWALT.

Pentru mai multe informații, contactați centrul de service autorizat DEWALT.