Mașini de gaurit și înșurubat DeWALT


Șurubelnițele cu fir și fără fir DeWalt solicită clienți din întreaga lume - din Argentina până în Japonia. Acestea sunt utilizate în diferite domenii de activitate - în reparații gospodărești unice, lucrări periodice într-un atelier sau garaj, iar cele mai puternice modele sunt utilizate în producție. Potențialul de exploatare a șurubelnițelor poate fi extins semnificativ prin utilizarea de accesorii suplimentare.


Șurubelnițele DeWalt pot fi împărțite în două categorii principale, în funcție de tipul de alimentare: rețea și fără fir. În general, rețelele sunt mai puternice, dar cele reîncărcabile oferă utilizatorului un nivel de mobilitate semnificativ mai mare.

Înainte de a porni, selectați modul de turație și de cuplu corespunzător. Majoritatea instrumentelor au două setări de viteză. Primul este potrivit pentru lucrul cu elemente de fixare - în acest mod, dispozitivul produce cel mai mic număr de rotații și cel mai mare cuplu. Al doilea (și, dacă este disponibil, al treilea) sunt destinate forajului. Există întrerupătoare speciale pentru reglarea instrumentului.

Pentru strângerea cu șuruburi de înaltă calitate, trebuie să selectați cantitatea corespunzătoare de cuplu. Cel mai bine este să efectuați o răsucire a testului într-o parte inutilă similară proprietăților finisării unui material nou. Acest lucru va ajuta la determinarea modului optim. Trebuie avut în vedere faptul că, cu o setare adecvată, șurubul autofiletant trebuie să fie spălat cu suprafața atunci când este înșurubat până când funcționează mecanismul cu clichet. Utilizarea setărilor excesive poate deteriora piesa de prelucrat - apariția fisurilor și a altor deformări ale materialului.

Înainte de a răsuci un element de fixare deosebit de puternic, merită să găuriți o gaură sub el. În acest caz, diametrul burghiei trebuie să fie puțin mai mic în comparație cu același indicator al dispozitivului de fixare. Forajul ajută la prevenirea supraîncărcării și asigură că șurubul este bine înșurubat.

Există două tipuri principale de cartușe pentru echipamentele de fixare:

BZP (mandrină fără cheie) - vă permite să înlocuiți accesoriile fără a utiliza dispozitive speciale.

Cartuș cu cheie - este necesară o cheie specială pentru a înlocui echipamentul. Unele inconveniente ale lucrului sunt compensate de fiabilitatea ridicată a acestui tip de cleme.

Proiectarea unor șurubelnițe permite, dacă este necesar, schimbarea cartușului.

Bits (pentru lucrul cu elemente de fixare) și burghie (pentru găuri de foraj) sunt utilizate ca duze pentru șurubelnițe fără fir și pentru rețea. De asemenea, atunci când strângeți și deșurubați șuruburile, nu este întotdeauna posibil să faceți fără un suport de biți.

Atunci când alegeți un burghiu, este important să luați în considerare tipul de material în care este planificat să găuriți și diametrul găurilor necesare. Atenție la diametrul maxim de foraj pe care îl poate oferi scula. Neglijarea acestui factor poate duce la supraîncărcarea motorului cu șurubelniță și, în cele din urmă, la defectarea acestuia.

Cel mai frecvent tip de suporturi este magnetic. Acestea vă permit să schimbați rapid și ușor echipamentul în funcție de tipul de corp. Alte specii sunt necesare în anumite condiții. Deci, suporturile de cupru beriliu permit evitarea scânteilor în timpul utilizării și sunt utilizate în zonele explozive.