CUM SĂ ALEGEȚI UN CIOCAN ROTOPERCUTOR?

Astăzi, un ciocan rotopercutor este considerat unul dintre cele mai populare instrumente electrice pentru reparații cu o complexitate diferită. Cu ajutorul său, puteți face cu ușurință o gaură în beton rezistent, cărămidă, piatră și alte materiale de construcție. Prin urmare, din ce în ce mai mulți oameni cumpără ciocane rotopercutoare Dewalt pentru a fi utilizate în viața de zi cu zi. Piața de scule moderne oferă o gamă largă de dispozitive. Acest articol va discuta ce să caute atunci când alegi un ciocan rotopercutor.


Criterii principale

În funcție de gradul de încărcare și durata de lucru a instrumentului proiectat, produsele de mai sus sunt împărțite în gospodărie și profesionale. Acestea din urmă sunt mai puțin convenabile pentru utilizare în viața de zi cu zi, deoarece au dimensiuni mari, greutate și cost. Atunci când alegeți un pumn de uz casnic, trebuie luate în considerare următoarele caracteristici:


- Greutate și putere. Acești parametri sunt interdependenți și sunt considerați unul dintre cei mai importanți, deoarece afectează direct caracteristicile importante ale dispozitivului. Cu cât poansonul este mai puternic, cu atât are mai multă greutate și funcționalitate. Pe de altă parte, cu cât este mai ușor dispozitivul, cu atât este mai convenabil să îl folosești.
- Energia de impact. Eficiența și viteza instrumentului depind de valoarea acestui indicator. Optimul pentru perforatorii casnici este energia de impact de la 2 la 5 Joule.
- Viteza de rotație. Acest indicator determină câte mișcări face instrumentul pe unitatea de timp.
- Tip de cartuș. În prezent, cele mai frecvente două opțiuni sunt SDS + și SDS max. Primul este instalat pe majoritatea exercițiilor de uz casnic și este proiectat pentru a fi folosit cu burghie al căror diametru este mai mic de cincisprezece milimetri. Cartușele de cel de-al doilea tip sunt cel mai adesea utilizate în modele profesionale și sunt potrivite pentru utilizarea cu burghie cu diametru mare.


Dacă ați decis deja ce tip de pumn doriți să cumpărați, vizitați magazinul nostru online, care cu siguranță vă va mulțumi cu o gamă largă de astfel de instrumente.