Ce înseamnă Cuplu?

Cuplu (sinonime: moment de putere, moment de rotație)

Instrumente cu acumulator. În ultimele decenii au făcut un salt puternic în dezvoltarea lor. Noile tehnologii permit înlocuirea instrumentelor de rețea cu cele fără fir, fără a reduce puterea și performanța. S-ar putea să doriți să aflați cum puteți evalua performanța instrumentului pentru a-l alege corect pentru sarcina dorită.O perspectivă diferită asupra productivității.

Cheia pentru o găurire eficientă (sau răsucire) este aplicarea cuplului necesar la viteza maximă. O concepție greșită obișnuită este că, cu cât valoarea cuplului este mai mare, cu atât mai rapid putem găuri o gaură sau strângeți elementele de fixare. Nu este întotdeauna cazul.


Cuplul este forța pe care o creează o șurubelniță sau un burghiu pentru a roti un obiect (poate fi un burghiu sau un bit), și nu viteza cu care se rotește burghiul. În ultimii ani, producătorii de scule electrice au crescut constant valoarea cuplului produselor lor, deși utilizatorul necesită un cuplu mai mic pentru a-și îndeplini sarcinile. În acest articol, ne propunem să determinăm dependența performanței unui burghie / șofer de viteză și cuplu.


Puterea poate fi determinată de capacitatea dispozitivului de a îndeplini o lucrare dată. Puterea se măsoară după formula: viteză x cuplu / KK este o constantă și variază în funcție de unitățile de cuplu

Viteza este viteza de foraj / șurubelniță (rpm)

Cuplul este forța pe care o găurește / o șurubelniță creează pentru a roti un burghiu sau un burghiu

Oportunitatea este un indicator indirect al cantității de muncă desfășurate într-o anumită perioadă de timp

Metoda tradițională de măsurare a cuplului: TInstalarea unei burghie / șurubelniță într-un suport de foraj

Fixarea axului cu o tijă fixată în cartuș, montată rigid pe suport

Bateria de burghiu / șurubelniță este complet încărcată

Creșterea treptată a sarcinii Măsurarea vitezei și a cuplului de foraj în mai multe puncte

Nouă metodă de măsurare a puterii:Instalarea unei burghie / șurubelniță într-un suport de foraj

Fixarea axului cu o tijă fixată în cartuș, montată rigid pe suport

Bateria de burghiu / șurubelniță este complet încărcată

Creșterea treptată a încărcăturii

Măsurarea vitezei și a cuplului de foraj în mai multe puncteDeterminarea puterii

Puterea nominală a burghiului / șurubelniței va fi utilizată ca valoare de referință la dezvoltarea unui nou model. Acesta este un mod de a evalua performanța unei burghie / șurubelniță și este un rezultat direct al cât de repede se finalizează șurubelnița.Puterea burghiului / șurubelniței se măsoară cu ajutorul unităților Watts Out (UWO) în punctul din graficul în care viteza și cuplul sunt cele mai mari. Cu cât UWO este mai mare, cu atât șurubelnița își va face treaba mai rapid.

Nu uitați:Momentul ≠ timp necesar pentru finalizarea lucrării = Puterea de ieșire și cuplul la sarcină Max. Puteri de putere (MWO) = Puterea motorului în unități de măsură Watts Out (UWO) = Puterea totală a burghiului / șurubelniței


Acest articol este preluat din numărul din iulie al buletinului „Despre muncă” al lui Granger.